ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ZZS Libereckého kraje

Na Chebsku v domě vybuchl plyn. Pro popálenou ženu letěl vrtulník

  • 0
V sobotu dopoledne letěl vrtulník letecké záchranné služby pro popálenou ženu na Chebsku a transportoval jí do pražské nemocnice na Vinohradech. V rodinném domě vybuchl plyn z propanbutanové lahve.

„V sobotu kolem deváté hodiny záchranáři ošetřovali osmašedesátiletou ženu, která utrpěla popálení obličeje a horních a dolních končetin. Bylo tam podezření na nadýchání zplodinami. Povolali jsme leteckou záchrannou službu a ta ženu transportovala na Vinohrady,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí záchranné služby Petra Bakurová.

Ve sklepě rodinného domu v Plesné na Chebsku došlo k úniku plynu z propanbutonové lahve a následnému výbuchu. Plamen popálil ženu, nicméně požár nevznikl.

„Hasiči na místě vynesli propanbutové lahve, následně prozkoumali dům, zda tam není nikdo další, vypnuli přívody energií do domu. Zajistili místo, protože není jisté, jak to poškození domu je velké. Tlaková vlna po výbuchu poškodila horní patra. Čeká se na statika, který by určil, co s domem dál. Na místě jsou vyšetřovatelé s policií,“ řekl iDNES.cz mluvčí hasičů Martin Kasal.


Video