Všichni komplicové se kriminalistům přiznali. Ilustrační foto

Všichni komplicové se kriminalistům přiznali. Ilustrační foto | foto: Radek Miča, MF DNES

V sobotu budeme vraždit, překvapil vyslýchaný zloděj policisty

  • 68
Když policisté ve středu vyslýchali dvacetiletého muže z Chban u Kadaně kvůli banální krádeži, nestačili se divit. Muž od vysvětlování krádeže plynule přešel k tomu, že se podílí na plánované vraždě. Měl ji prý provést s dalšími dvěma komplici. Všichni tři skončili ve vazbě.

"Muž při podání vysvětlení uvedl, že si koupili pistoli a v lese u obce Chbany již vykopali jeden a půl metru hluboký hrob, do kterého chtěli tělo uložit," uvedla severočeská kriminalistka Helena Pšeničková.

Proč najednou začal mladík vysvětlovat i to, na co se policisté neptali a o čem nevěděli, není jasné. Zřejmě se začal bát nebo si myslel, že policie o chystaném činu ví a láká ho do pasti. Každopádně začal mluvit. Dokonale popsal plán včetně toho, že už mají koupené Savo a vápno, kterým budou chtít tělo v lese zničit.

Policisté začali ihned výpověď prověřovat. Zatkli zmíněné dva muže, kteří se k plánu nakonec také přiznali. Důvodem vraždy měla být nevěra ženy, která chodila s jedním z trojice kompliců a zároveň s jiným čtyřiatřicetiletým mužem. Právě toho se chtěl žárlivý organizátor činu zbavit.

Pro svůj vražedný plán, jímž chtěl vyřešit milostný trojúhelník, přesvědčil i své dva kamarády. Těm přitom podle vyšetřovatelů nešlo o peníze nebo o nějakou protislužbu, s vraždou mu chtěli pomoci z pouhého kamarádství. Termín vraždy byl stanoven na tuto sobotu.

Všichni tři byli obviněni z přípravy vraždy, za níž jim hrozí stejný trest, jako kdyby ji spáchali. Za mřížemi mohou skončit na deset až patnáct let vězení. Jen ten, který plán oznámil policii, může vyváznout s mírnějším rozsudkem. Všichni se nyní v cele pokoušejí svá tvrzení měnit. Hájí se tím, že muže chtěli jen postrašit.

,

Video