Opuštěných, hladových dětí se ujali sousedé.

Opuštěných, hladových dětí se ujali sousedé. | foto: Městská policie Ústí nad Labem

Otec nechal na chodbě hladové holčičky a odešel. Pomohli až sousedé

  • 91
Ústecká sociálka prověřuje poměry v rodině z ústeckých Předlic. Na strážníky se obrátili sousedé, že mají doma roční a tříletou holčičku, které jejich otec nechal ráno hladové a polonahé na chodbě domu a za celý den se nevrátil.

Strážníci vyjížděli do domu v Průmyslové ulici ve středu v půl deváté večer.

"Hlídce se přihlásil pětatřicetiletý muž, který uvedl, že na chodbě jejich domu od ranních hodin pobíhají dvě plačící děti, zjevně zanedbané a bez rodičů. Přiblížil, že jejich matka je delší čas v zahraničí a otec ráno odešel a obě děti nechal na chodbě domu," uvedl zástupce ředitele ústecké městské policie Jan Novotný.

Sousedé si děti vzali k sobě a snažili se o ně postarat. Protože se ale blížila noc a otec se stále nevracel, zavolali městskou policii.

"Hlídka zjistila, že děti opravdu strádají a dál chodí polonahé a bosé po chodbě domu. Proto přivolala pracovníka odboru sociální péče, který rozhodl o jejich umístění na dětské oddělení Masarykovy nemocnice," dodal Novotný.

Lékaři děti vyšetřili a nechali je na oddělení do druhého dne na pozorování. Případem se nyní zabývá sociálka.

Jestli se o přístup rodičů k dětem bude zajímat také police, není zřejmé. "Nás v této věci zatím nikdo nekontaktoval," řekl policejní mluvčí Daniel Vítek.


Video