Hasiči při zásahu v Kořenově.

Hasiči při zásahu v Kořenově. | foto: HZS Libereckého kraje

V Kořenově na Jablonecku hořela chata, při požáru se udusila žena

  • 0
V obci Kořenov na Jablonecku se ráno při požáru chaty udusila kouřem starší žena. Hořet začalo před šestou hodinou ranní. Liberečtí hasiči ženu vytáhli z hořícího domu v bezvědomí, následné oživování však nebylo úspěšné.

Požár jednopatrové chalupy v Kořenově byl ohlášen čtyři minuty před šestou hodinou ranní.

"Po příjezdu na místo zásahu místní dobrovolní hasiči nalezli objekt celý zakouřený a bez viditelných známek hoření vně budovy," popisuje zásah Radek Vojík z Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje.

Po vypnutí elektrického proudu vnikli hasiči do prvního patra po nastavovacím žebříku. Uvnitř našli ženu v bezvědomí. Hasiči ji až do příjezdu záchranné služby resuscitovali.

Lékaři po příjezdu na místo ženu opětovně oživovali, pomoci ji už ale nedokázali. "Mohu potvrdit, že se žena nadýchala zplodin z hoření," sdělila mluvčí liberecké záchranné služby Lenka Moravcová. Dodala, že paní bylo asi osmdesát let.

Shořela třetina chaty

Požár podle Vojíka zasáhl zhruba jednu třetinu objektu. Pomocí termokamery hasiči vyhledali a dohasili dvě skrytá ohniska hoření u komína a ve štítu budovy. Zásah skončil v devět hodin. Příčinu vzniku požáru budou dál vyšetřovat.

Případem se zabývá policie. "K bližšímu určení smrti ženy byla nařízena soudní pitva," uvedla pouze mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Kořenov na Jablonecku


Video