Muž se zřejmě předávkoval lékem Diazepam, který někdy může vyvolat agresivní chování. Ilustrační foto.

Muž se zřejmě předávkoval lékem Diazepam, který někdy může vyvolat agresivní chování. Ilustrační foto. | foto: MF DNES

Údajný sebevrah zaútočil na záchranáře

  • 11
Středočeští zdravotníci museli v neděli večer v Ořechu u Prahy zpacifikovat pětadvacetiletého muže, jemuž přijeli na pomoc. Muž byl údajně předávkovaný diazepamem. Po příjezdu kopal a škrtil řidiče sanitky.

"V 19:21 jsme byli voláni do obce Ořech k pětadvacetiletému muži, který se podle slov volající snažil spáchat sebevraždu požitím léků," informovala iDNES.cz mluvčí záchranky Tereza Janečková.

Po příjezdu sanitky ale muž útočil nejprve slovně, a poté i fyzicky. "Podle svědectví napadených záchranářů muž začal jednoho z řidičů škrtit a kopat do něj," dodala Janečková.

Zasahující lékař zjistil, že muž pravděpodobně požil větší dávku léku Diazepam, který může v určitých dávkách v kombinaci s jinými léky vyvolat agresivní chování. Zároveň zjistil, že jde o psychiatrického pacienta, který se dlouhodobě léčí. Záchranáři ho po ošetření odvezli na urgentní příjem motolské nemocnice.

"Muže museli naši záchranáři bez další pomoci fyzicky zvládnout a poté zklidnit léky," popsala dramatické chvíle Janečková. V motolské nemocnici skončil s oděrkami a zhmožděným zápěstím také zraněný řidič sanitky.


Témata: napadení, Příjem

Video