Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Učitel nedostal za sex s žákyní nakonec ani pokutu

  • 212
Bývalý učitel ústeckého Gymnázia dr. Smejkala nebude za sex se svou vlastní žákyní nijak potrestán. Podle policie Pavel S. nespáchal trestný čin, radnice ve Hřensku rozhodla, že nešlo ani o přestupek, a kantor tudíž nemusí platit pokutu.

Dvojici přistihl ve svém bytě otec dítěte a vše oznámil vedení gymnázia a policii. "Všechny indicie nasvědčují, že k vykonání soulože nebo jiného zneužití dítěte došlo už před dosažením věku patnácti let," napsali rodiče v trestním oznámení.

To však policie neprokázala a případ uzavřela s tím, že dívce bylo v době soulože patnáct let, a kantor tak maximálně spáchal přestupek. Učiteli matematiky a výpočetní techniky za něj hrozila pokuta až pět tisíc korun.

Spis o případu pak putoval po kraji. Úředníci z přestupkové komise magistrátu v Teplicích, kde Pavel S. bydlí, zjistili, že poměr učitele s dívkou začal na školním výletě ve Hřensku. Proto spis poslali na tamní obecní úřad. Ten nyní rozhodl, že se Pavel S. nedopustil ani přestupku.

"Dívka byla plnoletá, souložila s ním dobrovolně," zdůvodnil pro Deník verdikt starosta Hřenska Josef Černý. Pedagog Pavel S. dal na ústeckém gymnáziu už v červnu výpověď a po prázdninách přešel na gymnázium v Duchcově. Žáci z Ústí ale uváděli, že s žákyní chodil ještě dříve, než jí bylo 15 let. Na sex však důkazy nebyly.


Video