Nehoda ultralightu u Rojetína

Nehoda ultralightu u Rojetína - Rojetín u Velké Bíteše, kde havaroval ultralight. | foto: http://mapy.idnes.cz, iDNES.cz

U Velké Bíteše spadl ultralight

  • 9
V Rojetíně u Velké Bíteše havaroval ultralight. Na místo letěl vrtulník jihlavské letecké záchranné služby. Pilot měl polámané nohy a žebra. Vrtulník ho odvezl do nemocnice v Brně. Příčina nehody se vyšetřuje.

"V 18:49 jsme dostali výzvu z letiště v Rojetíně, že havarovalo ultralehké letadlo. Bylo ohlášeno, že pilot má zlámané dolní končetiny," řekl iDNES šéf letecké záchranky v Jihlavě Jan Sedlák.

Na místě podle něj záchranáři zjistili, že kromě zlomenin bérce má pilot letadla také sériovou zlomeninu žeber a trpí dechovou nedostatečností.

"Ve farmakologickém spánku ho vrtulník přepravil do Úrazové nemocnice v Brně," dodal Sedlák.

U nehody zasahovali také dvě jednotky hasičů, řekl iDNES operační důstojník Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v Jihlavě.

Příčiny nehody zatím nejsou známy, vyšetřuje je policie.

"Podle prvotních informací se pád odehrál poté, co pilot nezvládl nějaký manévr. Na to, co zapříčinilo nehodu, nám odpoví v nadcházejících dnech letecká inspekce," řekl ČTK operační důstojník policie z Brna-venkova.


Video