Do pátrání se zapojily desítky policistů i dobrovolníků. Ilustrační foto

Do pátrání se zapojily desítky policistů i dobrovolníků. Ilustrační foto | foto: Jan Strouhal

Tříletý kluk se ztratil na pět hodin cestou k táboráku

  • 8
Dramatické chvíle se šťastným koncem prožili příbuzní tříletého Míši z Hronova na Náchodsku. V neděli odpoledne se hoch ztratil svému dědovi cestou k táboráku u tamního Pivovarského rybníku. Dítě bloudilo lesem pět hodin než ho našli záchranáři.

Dědeček měl chlapce hlídat, zatímco jeho matka odešla s kamarádkou na houby. Měli se sejít u táborového ohně u rybníka.

"Dítě se dědovi ztratilo okolo páté hodiny odpoledne. Pátrání začalo zhruba o hodinu a půl později. Naštěstí chlapce těsně po desáté hodině večer našla hlídka dopravní policie na stráni u lesa asi půl kilometru od místa, kde zmizel," sdělila mluvčí náchodských policistů Eva Prachařová. Dodala, že kromě lehkého prochlazení byl nezraněný a po prohlídce ho lékař předal matce.

Policisté se od počátku obávali toho, že chlapec mohl spadnout do rybníka. Další nebezpečí představovalo počasí. Se soumrakem se začalo výrazně ochlazovat.
Do pátrání se proto zapojily desítky lidí, policisté, psovodi a zhruba sto padesát dobrovolných hasičů.

"Kromě všech dostupných policistů a množství dobrovolných hasičů nám z Prahy přiletěl na pomoc i vrtulník s termovizí. Nepamatuji, že bychom v posledních letech hledali na Náchodsku takto malé dítě, naštěstí to dobře dopadlo," uvedla Prachařová.


Video