Nehoda

Nehoda | foto: MF DNES

Tragická nehoda zastavila provoz na silnici z Plzně na Folmavu

  • 6
Střet osobního a nákladního auta v Holýšově na Domažlicku si v poledne vyžádal dva životy. Jedna z žen ze Škody 120 zemřela na místě a druhá později v nemocnici. Policie po dobu vyšetřování silnici I/26 v místě nehody uzavřela.

Škoda 120 přijíždějící z vedlejší silnice od Kvíčovic pravděpodobně nedala přednost nákladnímu autu značky Iveco, které jelo po hlavní silnici Plzeň - Folmava. Náraz byl tak silný, že náklaďák má zřejmě utrženou přední nápravu.

Dvě starší ženy, které ve škodovce jely, po nárazu vyletěly ven z auta. Jedna byla okamžitě mrtvá, druhou převezl do nemocnice vrtulník, ale tam podlehla mnohočetným zraněním.

"Jsme na začátku vyšetřování. Zatím není možné říct, která z žen osobní auto řídila. Silnice bude ještě nejméně hodinu uzavřená," řekla krátce po nehodě  Vladislava Čejková z domažlického policejního ředitelství.

Na silnici Plzeň - Folmava na Domažlicku to je druhá těžká havárie během 24 hodin. Před půlnocí se v Babyloně převrátil autobus se školáky, kteří jeli do rakouských Alp na lyžařský výcvik. - čtete V převráceném autobusu se zranilo dvanáct lidí

,

Video