Taška ve stodole ukrývala mrtvé dítě

  • 46
Hrůzný nález vyšetřují od pondělí policisté ve Lstiboři na Kolínsku. Ve stodole jednoho z domů objevili igelitovou tašku s ostatky novorozence. Dítě zemřelo hned po porodu víc než před rokem. Podle policie ho zabila jeho matka, která už také vyslechla obvinění z vraždy.

Zatím není jasné, jakým způsobem šestadvacetiletá matka novorozeně zabila. Podle neověřených zpráv ho utopila.

"Vyšetřovatel nařídil pitvu," řekla středočeská policejní mluvčí Soňa Budská. Dodala, že tělíčko je ve značném rozkladu a nebylo tedy zatím možné určit, jestli to byl chlapec, nebo děvčátko.

Kriminalisté zatím nechtějí upřesnit, jak se o mrtvém dítěti dozvěděli. Na stopu je prý přivedl člověk, který věděl, že žena před rokem v únoru nebo v březnu tajně porodila. Zřejmě se jí podařilo před lidmi z obce utajit i to, že je těhotná.

Rodina bydlela v rodinném domě na návsi. "Přistěhovali se teprve před rokem, vůbec jsme je neznali. V pondělí jsme ale viděli, jak kolem domu bylo spousta policejních aut," řekla obyvatelka Lstiboře, která si nepřála zveřejnit jméno.

Matku dítěte policisté vyšetřují na svobodě. Posadit ji do vazby prý nebylo nutné vzhledem k tomu, že doposud neměla žádné problémy se zákonem. Pokud soud prokáže ženě vinu, hrozí jí za vraždu novorozeněte až osm let vězení.


Video