Syna senátora Železného zbili na ulici

  • 53
Muž, který zbil baseballovou pálkou Davida Železného, byl kromě těžkého ublížení na zdraví obviněn také z výtržnictví. Staršímu synovi senátora způsobil vážná zranění. Stíhán je na svobodě. Policie k motivům sdělila jen to, že muži měli osobní spory. Podle Blesku je bratrem Železného manželky.

Muž překvapil Železného asi půl hodiny před půlnocí ve smíchovské ulici Na Loužku. "Způsobil mu četná zranění," uvedla policejní mluvčí Iva Knolová.

"Mohu potvrdit, že sanitka odsud v uvedenou dobu odvezla zraněného na traumatologii v Motole. Podle informací, které mám k dispozici, utrpěl mimo jiné zlomeniny končetin," řekl iDNES mluvčí záchranné služby Marek Uhlíř.

Podrobnosti odmítla sdělit mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. "Rodina si nepřeje, aby byly zveřejňovány jakékoli informace o jeho zdravotním stavu," vysvětlila. Podle zdroje ČTK leží Železný na jednotce intenzivní péče.

Útočníka zadrželi policisté přímo na místě činu.

Pětatřicetiletý David Železný byl v roce 2000 odsouzen k pěti letům vězení za znásilnění devatenáctileté dívky, kterého se měl dopustit v roce 1994. - více zde

Rozsudky kladenského a pražského soudu ale v listopadu 2001 zrušil Nejvyšší soud. Odůvodnil to tím, že nebyla dostatečně prokázána Železného vina, připomíná ČTK. - více zde


Video