Pro poraněného muže ve Valašském Meziříčí letěl vrtulník (6. ledna 2018). | foto: Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje

Na muže na Valašsku spadl strom při kácení. Letěl pro něj vrtulník

  • 9
Všechny složky integrovaného záchranného systému v sobotu odpoledne zasahovaly ve Valašském Meziříčí u muže, na kterého spadl strom. S poraněním ho do nemocnice transportoval vrtulník.

„V sobotu ve 13:04 jsme dostali informaci, že je muž zavalen stromem. Událost se stala v místní části Valašského Meziříčí Krásno nad Bečvou. Vyslali jsme tam zásahovou jednotku,“ řekl iDNES.cz mluvčí krajských hasičů Roman Žemlička. 

Na zahradě rodinného domu devětadvacetiletý muž kácel strom a ten na něj spadl. Při příjezdu hasičů byl na místě nehody jeden vůz záchranné služby a muž již neležel pod stromem. 

„Muž utrpěl mnohačetná poranění, především v oblasti hrudníku a břicha. Ve vážném stavu byl letecky převezen do Ostravy. Byl při vědomí,“ popsal iDNES.cz mluvčí krajské záchranné služby Petr Olšan.

Záchranáři s pomocí hasičů zraněného muže přenesli na páteřní desce do sanitky. Ta ho převezla na vhodné místo pro přistání vrtulníku a policisté pomohli s uzavřením prostoru pro přistání vrtulníku. Ten zraněného muže  transportoval do nemocnice.


Video