Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Strážníka v Ostravě kousl do břicha pes, který nemá rád uniformy

  • 37
Pes uvázaný na řetězu u boudy napadl v pondělí strážníka ve Slezské Ostravě. Jeho zranění naštěstí nebylo vážné. Majitelka psa omlouvala tím, že nemá rád poštovní doručovatele a muže v uniformách.

"Kříženec německého ovčáka se strážníkovi zakousl do břicha ve chvíli, kdy procházel kolem místa, kde měl pes umístěnu boudu," uvedla mluvčí ostravské městské policie Vladimíra Zychová.

Podle ní byl sice pes zajištěn řetězem, ale ten byl tak dlouhý, že se dostal na volné prostranství a mohl napadnout kohokoliv. Strážník tentokrát vyvázl s roztrženou uniformou a povrchovými oděrkami, které mu v nemocnici ošetřili.

Majitelka musela odvézt psa na veterinární vyšetření. Útok jejího zvířete na strážníka s ní projednají úředníci, protože porušila vyhlášku města o zabezpečení zvířat na volném prostranství.

V Jablonci útočili psi na strážníky na povel svých pánů

Útokům psa čelili o víkendu i strážníci z Jablonce nad Nisou. Když v sobotu po půlnoci napomínali 26letého výtržníka, tak na ně poslal svého psa. "Zakročující strážníky nakonec kousl nejen pes, ale i sám pachatel. Při útoku ještě vykřikoval vulgární výrazy," uvedla mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová. Muži hrozí za napadení strážníka až šest let vězení.

Další muž poslal psa na strážníka v pondělí večer u Mšenské přehrady. Zvíře se městskému policistovi zakouslo do lýtka. I tomuto muži hrozí až šestileté vězení.


Video