Strážníky čekala místo cesty domů po noční službě rvačka s výtržníky. Ilustrační foto

Strážníky čekala místo cesty domů po noční službě rvačka s výtržníky. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Strážníci jeli po noční službě domů, na nádraží je čekala rvačka

  • 6
Cesta tří olomouckých strážníků z noční služby domů skončila pracovní neschopností dvou z nich. Na hlavním nádraží se totiž brzy ráno stali svědky krádeže a zasáhli, pachatelé se s nimi však začali prát.

Incident se odehrál v sobotu po šesté hodině ranní. Na jedné straně stáli tři strážníci, na druhé pak dva muži, z nichž jeden se pohybuje mezi místními bezdomovci.

"Strážníci skončili noční směnu a chystali se nezávisle na sobě k odjezdu domů z hlavního nádraží. Jeden z nich se ale stal svědkem krádeže tabule umístěné na prodejním pultu pekařství, čemuž se prodavačka snažila slovně zabránit," upřesnila mluvčí olomoucké městské policie Magda Václavíková.

Policista muži, který ceduli kradl, nejprve řekl, aby ji vrátil. "Když ale neviděl žádnou odezvu, vyzval ho podruhé, přičemž tentokrát se už prokázal jako strážník. Muž ale na nic nečekal a okamžitě ho několikrát udeřil do hlavy," nastínila mluvčí.

Strážník po pár obdržených ranách útočníka zpacifikoval, což se ale nelíbilo druhému muži, který doposud jen přihlížel, a tak na policistu zezadu zaútočil.

Křik a hluk už ale mezitím uslyšeli další dva strážníci, kteří čekali na vlak v hlavní části vestibulu, a přiběhli svému kolegovi na pomoc.

Útočníci nakonec skončili v rukou státní policie a nyní jsou na svobodě vyšetřováni pro násilí proti úřední osobě, za což jim hrozí až čtyřletý pobyt ve vězení.


Video