Místo nehody, kde se srazil senátor Vaculík s autobusem autoškoly - Hasiči museli odstřihnout dveře, aby zraněného senátora dostali rychle ven | foto: HZS Zlínského kraje

Stav senátora Vaculíka zraněného při nehodě se zhoršil

  • 25
Zdravotní stav lidoveckého senátora Josefa Vaculíka se po čtvrteční dopravní nehodě zhoršil. Proto ho vrtulník přepravil do Úrazové nemocnice v Brně. Při nehodě vjel Vaculík do protisměru a čelně se srazil s autobusem autoškoly.

Senátor havaroval ve čtvrtek odpoledne nedaleko svého bydliště u Starého Města na Uherskohradišťsku. Policie se zatím k příčině srážky nevyjádřila. - čtěte Senátor Vaculík vjel s fabií pod kola cvičného autobusu

Vaculík strávil čtvrteční noc na oddělení ARO uherskohradišťské nemocnice v umělém spánku. "Ukázalo se, že vnitřní zranění jsou vážnějšího charakteru, a to zejména v oblasti břicha a hrudníku. Vyloučena není ani operace," uvedl mluvčí nemocnice v Uherském Hradišti Jan Hrdý.

Místo nehody, kde se srazil senátor Vaculík s autobusem autoškoly

Podle okresního tajemníka KDU-ČSL v Uherském Hradišti Martina Schreiera byla důvodem čtvrteční nehody senátorova zdravotní indispozice.

Vaculík v říjnových senátních volbách obhajuje na Uherskohradišťsku mandát. "Je to nepříjemná situace. Nicméně pokračujeme dál v přípravě volební kampaně," uvedl Schreier. Její oficiální část za přímé účasti Vaculíka má vypuknout začátkem října.

Členové volebního štábu si katastrofický scénář bez hlavního protagonisty nepřipouštějí. "Věříme, že se pan senátor do té doby uzdraví," podotkl Schreier.

Vaculík měl podle asistentky Dany Klimešové kalendář nabitý akcemi prakticky až do termínu voleb. "V pondělí se chystal na ministerstvo financí, v úterý se chtěl ve Zlíně zúčastnit vzpomínkové akce na počest Tomáše Bati juniora," řekla Klimešová.

Straničtí kolegové ani rodina jedenapadesátiletého senátora ze Starého Města nechtěli vzniklou situaci komentovat. "Za Jožku se všichni modlíme," prohlásila jeho sestra Antonie Vaculíková, starostka Hostějova na Uherskohradišťsku.

Místo nehody, kde se srazil senátor Vaculík s autobusem autoškoly

,

Video