Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Čeněk Třeček, iDNES.cz

Stařenky jsem nevraždil a neznásilňoval, tvrdí recidivista

  • 4
Jánu Kasanovi hrozí výjimečný trest a možná i doživotí. Žaloba ho viní z vraždy důchodkyně v Neratovicích a znásilnění seniorky ve Zlonicích. Muž přiznává, že na obou místech v čase útoků byl, ale odmítá, že by vraždil a znásilňoval. Za vraždu už byl v minulosti odsouzen.

"Nikoho jsem nezabil a ani neznásilnil, nejsem žádný úchyl. V práci je kolem mě řada žen, ale žádnou jsem neznásilnil," hájil se u soudu Ján Kasan.

Žaloba tvrdí, že loni na konci března vnikl do bytu 77leté ženy v Neratovicích a ubil ji ranami do obličeje. Čtyřiačtyřicetiletý muž, který si odseděl 13 let za jinou vraždu, přiznal, že v bytě staré ženy kradl, ale říká, že nezabíjel.

"Měl jsem přítelkyni a od její kámošky jsem dostali tip. Neříkám, že jsem tam nebyl, ale nezabil jsem ji," tvrdil obžalovaný. Podle něj žena otevřela, poté ji Kasan zatlačil do bytu. Držel jí pusu a poté si pomohl kravatou. Nakonec ji prý odhodil na zem a odešel na chodbu. "Když jsem odcházel, tak ještě žila," řekl Kasan.

Vinu shazuje na přítelkyni, která podle něj byla v bytě nebývale dlouho. Nakonec se vrátil dovnitř. Žena ležela na zemi. Horní polovina těla byla přikrytá, spodní část nahá," uvedl.

K druhému případu došlo loni v květnu ve Zlonicích. Žaloba tvrdí, že zde Kasan údery do obličeje napadl osmdesátiletou ženu a následně ji donutil k souloži. Recidivista se ale hájí tím, že naopak ženě pomáhal.

"Viděl jsem zbitou ženu, tak jsem se jí ptal, kdo jí to udělal, a prý nějací cikáni. Odvedl jsem ji domů. Tam chtěla volat synovi, ale nemohla najít číslo. Pomáhal jsem jí ho hledat. Uvařil jsem si kávu a jí čaj a povídali jsme si. Zůstal jsem tam přes noc. Ráno šla za přítelkyněmi a já jsem si myslel, že ty už se o ni postarají," tvrdil Kasan u soudu.

Pokud ho Krajský soud v Praze uzná vinným, hrozí mu jako recidivistovi výjimečný trest, v úvahu připadá i doživotí.

,

Video