Hasiči na místě nehody

Hasiči na místě nehody - Hasiči na místě nehody | foto: HZS Miroslav Kosmata

Srážka s kamionem zabila matku, dcera je v nemocnici

  • 54
Při srážce osobního auta s kamionem v Praze 9 zemřela mladá žena. Na zadním sedadle jejího auta seděla 12letá dívka, pravděpodobně dcera. Tu záchranáři převezli do nemocnice s otřesem mozku. Na frekventované křižovatce ulic Kbelská a Veselská prý nefungoval semafor.

Nehoda se stala před půl desátou večer. "Mohu potvrdit, že při ní zahynul jeden člověk. Okolnosti zatím vyšetřujeme," sdělil iDNES pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

"Na frekventované křižovatce ulic Kbelská a Veselská na Praze 9 se srazilo osobní auto s kamionem. Řidička, ročník 1972, byla na místě mrtvá," upřesnila mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková.

"Vzadu byla dvanáctiletá dívka, tu jsme s otřesem mozku převezli do nemocnice. S největší pravděpodobností jde o dceru mrtvé ženy," doplnila Cigánková.

Její kolegové prý na stejné místo vyjížděli už kolem sedmé hodiny. "Lékařka, která k nehodě jela, mi sdělila, že na křižovatce nefungují semafory. Jedna lehká havárie se tam kvůli tomu odehrála už v podvečer, světla ale nikdo neopravil," řekla Cigánková.

Jiná nehoda se odehrála asi o hodinu později v Praze 5. Osobní auto se při ní v Nádražní ulici srazilo s tramvají. "Řidiče auta jsme odvezli se zlomenou nohou a pohmožděným hrudníkem na traumatologii do Motola, ženu ve 28. týdnu těhotenství do stejné nemocnice na gynekologickou kontrolu," uzavřela Cigánková.


Video