Jaroslavu Starkovi soud zablokoval účty.

Jaroslavu Starkovi soud zablokoval účty. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Soud zablokoval účty příbramského bosse Starky

  • 26
Okresní soud v Příbrami zablokoval účty fotbalového bosse Jaroslava Starky. Učinil tak v souvislosti se zajištěnými směnkami Radovana Krejčíře.

Na základě směnek zajištěných v domě uprchlého podnikatele totiž Starka dluží státu přes 47 milionů korun. Sám ale závazek zpochybňuje.

"Příkaz k zablokování účtů jsme vydali 8. prosince, už jej má i banka," potvrdil iDNES.cz mluvčí příbramského soudu Miloslav Boudník.

Proti rozhodnutí příbramského soudu se může Starka odvolat, ještě se s ním ale neseznámil. "Zatím o tom nevím, telefonovali mi to jen novináři," řekl MF DNES Starka. "Před měsícem jsem jim dal soupis majetku a přehled účtů. Budu se s tím muset nějak vyrovnat," odpověděl podnikatel na dotaz, co bude dělat dál.

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, který byl pověřen spravováním Krejčířova obstaveného majetku, oslovil příbramský soud poté, co obdržel písemné vyhotovení rozhodnutí vrchního soudu z letošního března, jež se týkalo směnky na 3,2 milionu Kč.

Příbramský soud měl zjistit Starkův příjem, u kterých bank má účty nebo čísla kont. Žádost se vedle Starky týkala i Marily Příbram, jež je na směnkách uvedena jako ručitel. Směnky policie našla před časem v domě uprchlého a stíhaného podnikatele Krejčíře.

Směnečný platební rozkaz na zaplacení 3,2 milionu korun s příslušenstvím vydal Krajský soud v Praze v březnu 2006, platební rozkaz na zaplacení 44 milionů korun v prosinci 2006. Vrchní soud pak potvrdil jejich platnost. Starka kvůli rozhodnutí o směnce na 44 milionů korun podal dovolání k Nejvyššímu soudu a požádal o odklad placení.

, ,

Video