Soud poslal mladíky od vězení za pokus o vraždu a výtržnictví.

Soud poslal mladíky od vězení za pokus o vraždu a výtržnictví. | foto: Martin Adamec, MF DNES

Soud uložil mladíkům 13 let za probodnuté srdce ve rvačce v centru Brna

  • 15
Krajský soud v Brně poslal na 13 let do věznice se zvýšenou ostrahou dva 23leté mladíky, kteří ve rvačce probodli svému protivníkovi srdce. Soud nedokázal určit, zda ránu vedl Konstantin Erin nebo Roman Holub, proto oba odsoudil za spolupachatelství na vraždě a výtržnictví.

"Společným jednáním usmrtili člověka. Nepodařilo se zjistit, kdo může za osudné bodnutí," řekl soudce Pavel Göth.

Útočníci i napadení se původně bavili v hudebním klubu Remix v Brandlově ulici. Právě před ním podle všeho vypukla první šarvátka, která se ještě obešla bez vážnějších zranění.

V České ulici nakonec zůstali na zemi v krvi vážně zranění šestadvacetiletý Roman a jeho arabský kamarád Omar. První z nich po příjezdu do nemocnice zemřel. Třetí z party měl štěstí, přišel o zub.

"Že se něco stalo venku, jsme se dozvěděli až dvě hodiny poté, když se k nám přišla ptát kriminálka," líčil už dříve jeden ze zaměstnanců klubu, který si přál zůstat v anonymitě.

Na křižovatce České s Joštovou se pak obě skupinky potkaly znovu. Agresory podle některých výpovědí zřejmě rozzlobilo, že na ně trojice mladíků pokřikovala. Výměna názorů postupně přešla ve rvačku a nakonec v útok nožem.

Mladíci vinu popírají a tvrdí, že se jen bránili. A zatímco Erin tvrdil, že po třetí hodině ráno v České ulici nůž vůbec nedržel, Holub připustil, že bodl, ovšem jen Omara. Mladík, který rvačku nepřežil, si podle nich na zbraň sám naběhl. Proč utekli a policisté je museli vypátrat doma a u lékaře, vysvětlit nedokázali.

,

Video