Kateřina Krejčířová uprchla stejně  jako její manžel Radovan.

Kateřina Krejčířová uprchla stejně jako její manžel Radovan. | foto: ČTK

Soud osvobodil Krejčířovu ženu, na trestné činnosti manžela se nepodílela

  • 55
Soud zprostil obžaloby z podílnictví Kateřinu Krejčířovou, ženu uprchlého miliardáře Radovana Krejčíře. Žaloba ji vinila z toho, že používala manželovy peníze, i když věděla, že pocházejí z trestné činnosti. I Kateřina Krejčířová byla stíhána jako uprchlá.

Soudce sice uznal, že Kateřina Krejčířová nabyla majetek zhruba za 150 milionů, není ale důkaz, že peníze pocházely z trestné činnosti.

"Radovan Krejčíř byl pravomocně odsouzen jen v jediném případu se škodou milion korun," upozornil předseda senátu Pavel Vosmanský.

Neuznal ani námitku žalobkyně, že muselo jít přinejmenším o daňový únik. Opět upozornil, že Krejčíř nebyl za žádný daňový delikt odsouzen.

Své snachy se zastala i Krejčířova matka. Uvedla, že v rodině bylo pravidlem, že ženy příliš nevěděly o obchodech svých mužů. "Bylo to u nich podobně jakou mezi mnou a mým manželem," uvedla.

U soudu také vypověděla, že rodinný majetek v současnosti přináší zisk 40 milionů ročně.

I soudce uznal, že Kateřina nemusela nic tušit o pochybných obchodech svého muže. V roce 1998, kdy kupovala vilu v Černošicích, ještě žádná kauza Krejčíř neexistovala.

Žalobkyně naopak tvrdila, že Krejčířová měla od manžela velké množství finančních prostředků a musela vědět, že je nezískal legálně. Za více než 20 milionů korun pak podle spisu zakoupila do svého vlastnictví nemovitost v Černošicích. Dalších zhruba 130 milionů korun údajně použila na rekonstrukci, opravy a další provoz vily. Proti verdiktu se státní zástupkyně na místě odvolala.

Krejčířova manželka byla stíhána jako uprchlá. I její advokát uvedl, že s ní není ve spojení. Nedokázal tak odpovědět na dotaz, zda se jeho mandantka vrátí po osvobozujícím verdiktu do Česka.

,

Video