Slepec znásilnil čtrnáctiletou dívku

  • 90
Devětadvacetiletý slepec Pavel Husár z Nejdku na Karlovarsku stanul před plzeňským soudem za to, že znásilnil nezletilou dívku. Čtrnáctiletá Lucie chodila k němu domů navštívit jeho družku. Husár u soudu čin popíral, s podmíněným trestem ale souhlasil.

"Na konci srpna nebo začátkem září roku 2003 hodil dívku na postel, obnažil ji a znásilnil," popsala při začátku soudu státní zástupkyně, jak se podle spisu obžalovaný násilím domohl sexu.

Muž, který oslepl v devíti letech, všechna obvinění popíral. "Není to pravda," řekl Pavel Husár. Nikdy prý s dívkou nebyl v bytě sám. Naopak tvrdil, že se o dívku s družkou starali a občas ji i pomáhali hledat.

"Lucie totiž utíkala z domova za svým přítelem Pepou, s nímž údajně čekala dítě," vypověděl u soudu Husár.

"Proč bych dělal to, z čeho jsem obviněn? Měl jsem přece družku. Ta holka je číslo. Ukradla nám řetízek a my jsme s ní přestali komunikovat. Tak se chtěla asi pomstít," bránil se Husár.

Soud ho přesto uznal vinným. "Obžalovanému jsme za pohlavní zneužívání vyměřili podmíněný trest dva a půl roku se zkušební pětiletou dobou," řekl předseda senátu plzeňského krajského soudu Zdeněk Minařík. Po celou zkušební dobu budou odsouzeného kontrolovat pracovníci probační služby.
 
S podmíněným trestem za osahávání a pohlavní styk souhlasila i státní zástupkyně a překvapivě také Husár. "Všichni jsme se vzdali práva na odvolání. Rozsudek tak okamžitě vstoupil v platnost," dodal Husárův advokát Daniel Horn.

Co pro odsouzeného znamená pětiletý dohled odborníků z probační služby? Neustále je bude zajímat, jak se Husár živí, kdo k nim chodí na návštěvy či s kým se stýká.

Advokát Daniel Horn doprovází do soudní síně svého klienta Pavla Husára (vlevo). (25. ledna 2005)

,

Video