Sedm dětí skončilo po nehodě v nemocnici

  • 5
Při nehodě autobusu v Držkové na Zlínsku bylo lehce zraněno sedm dětí. Záchranáři je odvezli do nemocnice. "Řidič uhýbal nákladnímu vozidlu a vjel na okraj vozovky. Ten se pod ním propadl," popsala policejní mluvčí Lucie Javoříková. Autobus se pak převrátil na bok do příkopu.

"Žádné z dětí neutrpělo vážné zranění. Většinou šlo o zlomeniny, vykloubené končetiny a šrámy," uvedl mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

"Ošetřující lékařka uvedla, že zatím nic nenasvědčuje tomu, že by některé ze zraněných dětí zůstalo hospitalizováno v nemocnici," doplnila pro ČTK mluvčí zlínské Baťovy nemocnice Karla Havlíková.

Děti z Karvinska ve věku od třinácti do patnácti let se vracely ze zoologické zahrady v Lešné, kde byly na jednodenním školním výletě.

Policie zatím neví, jestli chyboval řidič autobusu, nebo šlo o nešťastnou náhodu. "Míra zavinění dopravní nehody je předmětem vyšetřování," dodala Javoříková.

Školáci našli po nehodě útočiště v hasičské zbrojnici v Držkové. Řada z nich byla v šoku. Práci tak měla i psycholožka hasičů. Pro většinu dětí si přijeli rodiče, zbývající odvezl náhradní autobus.

Komunikace zůstala v podvečer průjezdná jen v jednom směru. Havarovaný autobus totiž vyprošťoval jeřáb. Policie vyšetřuje míru zavinění.

Havárie autobusu - ilustrační foto

,

Video