Kdo policistům pomůže dopadnout vraha zaměstnance Sazky, může se těšit na odměnu půl milionu korun.

Kdo policistům pomůže dopadnout vraha zaměstnance Sazky, může se těšit na odměnu půl milionu korun. | foto: Radek Cihla, MF DNES

Sazka nabízí půl milionu za informace o vrahovi

  • 19
Půl milionu korun může získat člověk, který pomůže dopadnout vraha řidiče společnosti Sazka. Zločin se stal minulý týden v Praze na Vinohradech, od té doby policie po pachateli marně pátrá.
Podle prvních informací si vrah pětadvacetiletého zaměstnance Sazky spletl s někým jiným. S vyhlédnutou obětí ho nejspíš spojoval luxusní vůz Bentley, který má největší česká sázková kancelář také ve vozovém parku.

"Věříme, že vypsaná finanční odměna a poskytnuté informace pomohou policii při pátrání," řekl iDNES.cz mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

K násilnému trestnému činu došlo minulé úterý večer, když mladý řidič zastavil nedaleko Riegrových sadů, aby si nakoupil ve večerce. V tu chvíli k němu přistoupil maskovaný muž s knírkem a pětkrát na něj vystřelil. - více zde

Vražda vzbudila velký rozruch, neboť podobným vozem jezdí jeden z nejvlivnějších lidí v Česku Aleš Hušák, generální ředitel Sazky.

Podle časopisu Týden stejnou limuzínu Bentley Continental Flying Spur jako Hušák vlastní i další český boháč s kontroverzní pověstí David Beran, který bývá označován jako "muž rychlých půjček." Ten v současnosti vede spor o dvacet pět miliard korun.

V Česku přitom na tuzemských značkách jezdí jen tři tato auta. Dvě patří Sazce, třetí má Beran.

Policie se tedy zabývá i verzí, zda se obětí střelce neměl stát právě čtyřicetiletý podnikatel. "Doufám, že je to skutečně až příliš velká shoda náhod. Nicméně jsem se spojil s policií a spolupracuji s ní," řekl Týdnu Beran.


Video