Podle policie nehodu zavinila únava řidiče. | foto: Záchranná a dopravní zdravotní služba Karlovy Vary

Řidič vjel do rodiny na chodníku, srazil i kočárek

  • 148
V karlovarské městské části Stará Role najel pick-up na chodník, po kterém se právě procházela rodina s malými dětmi. Srazil několik lidí včetně maminky s kočárkem. Sanitka odvezla do nemocnice roční dítě, které upadlo do bezvědomí. Další tři zranění měli otřes mozku a odřeniny.

Sedmapadesátiletý řidič nejprve vjel do protisměru a potom na chodník, kde narazil do rodiny.

"Viděla jsem obě ženy a malého chlapečka ležet na zemi. Všichni byli poškrábaní a potlučení. Kočárek s miminkem byl zaklíněný pod vozem. Asi pětiletý chlapeček měl rozbitou hlavičku. Všichni byli v šoku. Ženy se po chvíli začaly zvedat. Napůl seděly, napůl ležely. Byla to hrůza," popsala svědkyně, která pracuje v nedalekém podniku.

"Okamžitě jsme volali sanitky. Miminko nejevilo žádné známky života. Někdo jej vzal a raději položil stranou k nedaleké vrátnici. Nevím ale nic přesně, byla jsem také v mírném šoku. Něco podobného se mi totiž stalo na chodníku před více než dvacet lety. Také tam byly děti, prasklá lebka a podobně," dodala žena.

Na místě zasahovaly dvě posádky záchranky. "Zdravotníci ošetřovali roční děťátko, které v bezvědomí s podezřením na poranění mozku převezli na ARO karlovarské nemocnice," uvedl mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta.

Později byl roční chlapeček letecky transportován do Thomayerovy nemocnice v Praze-Krči. "Chlapec utrpěl poranění lebky, mozku a má utrženou slezinu," popsal zranění Hutta.

Zranění utrpěli také maminka dítěte, teta a její pětiletý syn. Všichni tři byli odvezeni na chirurgickou ambulanci karlovarské nemocnice. Lékaři jim diagnostikovali otřes mozku a ošetřili jim četné odřeniny.

"Matka leží na chirurgii s mnohočetnými zraněními. Není ale bezprostředně ohrožena," řekla ČTK mluvčí karlovarské nemocnice Zdeňka Marková.

Podle policie je pravděpodobnou příčinou nehody únava řidiče. "Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou," řekl iDNES mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta. Policisté jsou stále na místě a nehodu vyšetřují.

Rušná ulice Závodu Míru, kde se nehoda stala, slouží jako výpadovka z města směrem na Nejdek a do Krušných hor.


Zdroj: mapy.idnes.cz, © PLANstudio

,

Video