Dodávka se po srážce s osobním vozem převrátila. Ilustrační foto

Dodávka se po srážce s osobním vozem převrátila. Ilustrační foto | foto: iDNES.cz

Řidič se při předjíždění čelně srazil s kamionem

  • 35
Řidič osobního auta zemřel ráno při nehodě u Plané nad Lužnicí na Táborsku. Předjížděl kamion a čelně se střetl s protijedoucím nákladním vozem. Srážka měla následky i pro řidiče náklaďáku. Utrpěl těžká zranění a z automobilu převráceného do lesa ho museli vyprostit hasiči.

Nehoda se stala před pátou hodinou ranní na frekventované silnici E55 před Planou nad Lužnicí ve směru od Českých Budějovic.

"Asi čtyřicetiletý řidič osobního auta podlehl na místě mnohočetným poraněním končetin, trupu a hlavy. Zhruba třicetiletý polský řidič náklaďáku zůstal zaklíněn pod převrácenou korbou a byl desítky minut složitě vyprošťován hasiči," uvedl Milan Kratochvíl z táborské záchranné služby.

Muže se známkami vážného poranění páteře a míchy transportoval do nemocnice vrtulník.

Tragédie jsou u Plané nad Lužnicí časté
U Plané nad Lužnicí evidují policisté už několik tragických nehod. Nejvážnější se stala loni 15. května. Pětadvacetiletý řidič narazil do osmi aut, která uzavírala více než stometrovou kolonu stojící před semaforem v
místě, kde se opravoval most.

Nehoda si vyžádala dva životy, jedno těžké a sedm lehkých zranění. Při nehodě zemřeli dva muži ve věku 32 a 49 let, šofér kamionu vyvázl nezraněn. Táborský okresní soud ho za obecné ohrožení poslal na 4,5 roku do vězení.

,

Video