Řidič nepřežil čelní střet s náklaďákem

  • 2
Benešov - Tragická nehoda zablokovala ve čtvrtek dopoledne provoz na silnici první třídy u Olbramovic na Benešovsku. Třiatřicetiletý řidič, který seděl za volantem Škody 1203 směřující na Tábor, přejel do protisměru, kde narazil do nákladního vozu. Následky zranění nepřežil.

O dva roky mladší cizinec z nákladního vozu vyvázl bez zranění. "Příčina nehody se vyšetřuje," sdělila mluvčí benešovské policie Zuzana Stránská.

Nehoda se stala v půl jedenácté. Provoz v obou směrech mezi Bystřicí a Olbramovicemi policisté obnovili zhruba za čtyři hodiny. Mezitím museli řidiči místo nehody objíždět po okolních silnicích.
 
Úsek silnice mezi Bystřicí a Olbramovicemi byl o den dříve svědkem jiné vážné nehody. U odbočky na Nesvačily ve středu odpoledne postupně havarovaly čtyři vozy.
 
Bylo krátce po šestnácté hodině, když řidič Renaultu Twingo usnul za volantem. Přejel do protisměru, kde čelně narazil do nákladního vozidla Mercedes jedoucího od Tábora, jemuž po nárazu praskla pneumatika.

Řidič neudržel volant a řítil se přímo na další auto, které uhnulo a skončilo v příkopu. Hned poté se už havarovaný renault, kterého náraz do mercedesu vrátil zpět do jízdního pruhu na Tábor, střetl s vozem Mitsubishi.

"Při nehodě se těžce zranil řidič renaultu. Po vyšetření v benešovské nemocnici byl převezen do Prahy," doplnila Stránská.


Video