Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Řidič nadýchal a zkusil hlídce ujet. Místo toho narazil do stromu

  • 8
Policisté ze Šumperska ve středu večer pronásledovali řidiče, který se jim snažil ujet. Při silniční kontrole totiž hlídka zjistila, že se výtečník před jízdou posilnil alkoholem. Opilý šofér ale daleko neujel.

Když se řidič pokusil hlídce uprchnout, narazil policistům do služebního auta a nakonec sám naboural do stromu a lehce se zranil. Teprve pak se jej podařilo zadržet. Informoval o tom mluvčí šumperské policie Miloslav Svatoň.

Hlídka šestapadesátiletého motoristu z Mohelnicka kontrolovala v Havelkově ulici v Lošticích kolem půl desáté večer a naměřila mu 1,44 promile alkoholu. Přes výzvu policistů, aby z vozu vystoupil, auto naopak nastartoval a snažil se zmizet.

"Hlídka pak vůz pronásledovala. Po asi 150 metrech, při nájezdu do zatáčky v mírném stoupání, vyjel řidič felicie mimo vozovku do lesa," uvedl Svatoň.

Policisté mu svým autem zablokovali výjezd, aby se nemohl na silnici vrátit. Motorista to přesto zkusil a do policejního vozu narazil.

Ani to jej ale neodradilo a v útěku pokračoval. "Snažil se ujet po přilehlé polní cestě, kde však po pár metrech vyjel vlevo a čelně narazil do stromu," doplnil mluvčí.

Lehce zraněného muže pak policisté zadrželi a odvezli do nemocnice v Šumperku, kde u něj při další dechové zkoušce alkoholu zjistili 1,78 promile. Motorista přišel o řidičský průkaz a je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.


Video