Archivní foto.

Archivní foto. | foto: Web Manuela Berouska

Provazochodec Manuel Berousek, který spadl z lana, zemřel

  • 83
V ostravské fakultní nemocnici zemřel jednačtyřicetiletý provazochodec Manuel Berousek alias Berondini. Ten včera odpoledne spadl na pouti v Novém Jičíně. Při pádu zranil sedmiletou dívku, ta leží na jednotce intenzivní péče novojičínské nemocnice.

"Jeho zranění nebyla slučitelná se životem," řekl iDNES.cz mluvčí ostravské fakultní nemocnice Tomáše Oborného.

Neštěstí se stalo v sobotu odpoledne na pouti Radia Čas. Berondini jel na kole umístěném na laně. Muž, který nebyl nijak jištěný, však z několikametrové výšky spadl a zřejmě vyrovnávací tyčí, kterou při jízdě používal, zranil i přihlížející sedmiletou holčičku. - čtěte Provazochodec spadl na hlavu

"Dle našeho šetření byla dívka již za ochranným pásmem, kde nebyl předpoklad, že by mohlo dojít k zásahu," vysvětlila iDNES.cz ředitelka marketingu Radia Čas Renata Červená.

Zdravotní stav holčičky je stabilizovaný. "Je stále na jednotce intenzivní péče novojičínské nemocnice a s lékaři komunikuje," řekla ČTK mluvčí nemocnice Simona Součková. Dodala, že zraněná už ráno na žádost neurologa podstoupila i specializované vyšetření hlavy, jehož výsledky by měly být známy během dneška.

Podle původních informací se Berousek pokoušel o překonání rekordu v jízdě na kole na laně. Červená to ale vyvrací. "Prováděl standardní umělecké číslo. Během soboty realizoval Manuel Berousek dvě vystoupení. První proběhlo v naprostém pořádku, při druhém došlo zatím z nezjištěných příčin k neštěstí," sdělila iDNES.cz.

Policie nyní příčiny artistova pádu prověřuje. Podle Červené si technické zajištění obstarával sám.


Video