Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: ČTK

V Brně se srazilo auto s tramvají, sanitka odvezla zraněnou řidičku

  • 29
Vážným zraněním skončila ranní srážka tramvaje s osobním automobilem na ulici Kounicova v Brně. Zraněnou řidičku museli vyprošťovat hasiči, nehoda na téměř půl hodiny zcela přerušila provoz trolejbusů i tramvají.

Nehoda se stala před osmou hodinou ráno. Zraněnou sedmadvacetiletou řidičku museli z auta značky Hyundai vyprostit hasiči, záchranáři ji poté převezli do nemocnice.

"Na místě byla zasahující lékařkou se záchranáři ošetřena mladá žena, která byla následně se středně těžkými zraněními při vědomí transportována na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno," uvedl mluvčí jihomoravské záchranky Radek Turin.

Auto se s tramvají číslo 13 srazilo u budovy Univerzity obrany, nehoda podle mluvčí Dopravního podniku Lindy Škrancové zastavila provoz tramvají i trolejbusů v obou směrech. "Doprava byla uvolněna v 8:20," dodala mluvčí.

Příčiny nehody nyní vyšetřují policisté. Podle mluvčího Pavla Švába je možné, že nehodu zavinila zraněná řidička, která pravděpodobně tramvaji nedala v křižovatce přednost.

Na ulici Kounicova v Brně poblíž Univerzity obrany se ráno srazila tramvaj s osobním automobilem

Na ulici Kounicova v Brně poblíž Univerzity obrany se ráno srazila tramvaj s osobním automobilem


Video