Řidič nezvládl rychlou jízdu. Vyletěl ze zatáčky a narazil do stromu. Ilustrační foto

Řidič nezvládl rychlou jízdu. Vyletěl ze zatáčky a narazil do stromu. Ilustrační foto | foto: Jiří Bervida, MF DNES

Při noční nehodě zemřeli dva mladíci

  • 55
Dva 28letí muži zemřeli po půlnoci při nehodě u Otína na Jindřichohradecku. Jeli rychle, auto vyletělo při předjíždění ze zatáčky a narazilo do stromu. Policie má podezření, že řidič před jízdou pil.

Podle svědků jelo auto chvíli před nehodou rychle a riskantně předjíždělo.

To byl podle policie i důvod nehody. Řidič dodávky Renault Master v zatáčce předjížděl svého známého v osobním autě značky Seat. Manévr však nezvládl. Narazil nejdříve do seatu a od něho bočně do stromu.

V renaultu se smrtelně zranila dvoučlenná osádka, dalším dvěma mužům v seatu se nic nestalo. Všichni patřili k jedné topenářské firmě.

"Nehoda se stala asi kilometr od obce Otín. Řidič Renaultu Master tu nezvládl řízení a vyletěl z ostré zatáčky," uvedl mluvčí jindřichohradeckých policistů Jaroslav Beran.

Podle policistů byli všichni opilí a zřejmě závodili při cestě z hospody, kde se zdrželi na večeři. Pití před jizdou už potvrdila dechová zkouška u posádky seatu. Řidič měl v dechu přes jedno promile alkoholu.

"U mrtvých alkohol v této fázi neřešíme, pokud to bude potřeba, odhalila by ho případně nařízená pitva," uvedl policejní mluvčí.

,

Video