Těžce zraněného spolujezdce z motocyklu přepravili záchranáři vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice. (Ilustrační snímek)

Těžce zraněného spolujezdce z motocyklu přepravili záchranáři vrtulníkem do plzeňské fakultní nemocnice. (Ilustrační snímek) | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Chlapec bez řidičáku vezl kamaráda na motorce, zaplatil za to životem

  • 37
Při nehodě poblíž Nového Městečka na Klatovsku zemřel šestnáctiletý motorkář. Stroj zřejmě dostal smyk. Jeho stejně starý spolujezdec utrpěl těžká zranění a musel být transportován vrtulníkem do nemocnice.

Nehoda se stala krátce před 11. hodinou. "Podle výpovědí svědků motocyklista boural až po předjetí dodávky, když se znovu zařadil do svého jízdního pruhu. Poté však zřejmě nezvládl řízení a havaroval mimo komunikaci. Při pádu utrpěl zranění, kterým na místě podlehl," informovala policejní mluvčí Jana Tomková.

Spolujezdec je vážně zraněn. "Transportovali jsme ho vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně," konstatovala mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Po nehodě nejdříve nebylo jasné, kdo na motorce jel. Nebyla na ní ani registrační značka. Policisté až během dne zjistili, že jednomístnou motokrosovou motorku řídil teprve šestnáctiletý mladík, který neměl potřebné řidičské oprávnění. Nehodu dále vyšetřují klatovští kriminalisté.

Nehoda se stala na silnici číslo 145 u Nového Městečka mezi Dlouhou Vsí a Hartmanicemi.

Nehoda se stala na silnici číslo 145 u Nového Městečka mezi Dlouhou Vsí a Hartmanicemi.


Video