Zásah hasičů u tragické nehody na silnici I/6 u Žalmanova na Karlovarsku (16.

Zásah hasičů u tragické nehody na silnici I/6 u Žalmanova na Karlovarsku (16. 4. 2012) | foto: HZS Karlovarského kraje

Při nehodě na Karlovarsku zemřeli dva lidé, auta shořela

  • 34
Dva lidé zemřeli při dopravní nehodě na hlavní silnici z Karlových Varů směrem na Prahu u obce Žalmanov. Silnice byla kvůli nehodě zhruba pět hodin uzavřená, průjezdná je od pěti hodin ráno.

Z dosud neznámých příčin se zde kolem půlnoci srazila dvě osobní auta a začala hořet. Řidiči obou vozů zahynuli.

"V době příjezdu hasičů ze stanice Karlovy Vary bylo první auto celé v plamenech, teprve po uhašení nalezli hasiči uvnitř tělo mrtvého řidiče," uvedl mluvčí hasičů Karlovarského kraje Martin Kasal.

Také druhé havarované auto začalo po nehodě hořet. To ale od prvního hořícího vozu odtáhl na laně řidič nákladního auta, který k nehodě přijel.

"Hasiči zlikvidovali požár, který zasáhl motorovou část auta. Potom začali s pomocí hydraulických nástrojů vyprošťovat řidiče. Lékař záchranné služby ale po vyproštění konstatoval smrt muže," řekl mluvčí Kasal.

Co zavinilo střet Škody Roomster s mercedesem, policie zjišťuje. Mercedes jel směrem na Karlovy Vary a roomster zřejmě opačným směrem.

"Policejní komisař zahájil úkony trestního řízení ve věci usmrcení z nedbalosti. Bude šetřit příčinu a míru zavinění všech účastníků nehody," doplnil karlovarský policejní Pavel Valenta.

Z  uzavřené silnice policie dopravu odkláněla přes obec Žalmanov. V pět ráno byl provoz obnoven.

,

Video