S požárem bytu v panelovém domě v Praze na Chodově bojovalo pět jednotek hasičů.

S požárem bytu v panelovém domě v Praze na Chodově bojovalo pět jednotek hasičů. | foto: Hasičský záchranný sbor ČR

V paneláku na pražském Chodově hořel byt, hasiči evakuovali 40 lidí

  • 4
Pět jednotek hasičů bojovalo ve středu pozdě večer s požárem bytu v 6. patře panelového domu v Praze na Chodově. Pět lidí se při požáru zranilo, lehký úraz si odnesli i dva hasiči. Škoda byla předběžně odhadnutá na 1,5 milionu korun, požár vznikl zřejmě kvůli závadě na elektroinstalaci.

Požár v ulici Nechvílova byl hasičům oznámen minutu před 23. hodinou. Na místo se sjeli profesionální i dobrovolní hasiči. Když dorazili na místo, hořel už celý byt.

„Před příjezdem jednotek část obyvatel dům již opustila. Poté hasiči pomocí výškové techniky evakuovali další obyvatele z balkonů a požár likvidovali v dýchací technice 1 C proudem,“ popsala mluvčí hasičů Kateřina Suchánská.

Kvůli riziku většího počtu zraněných vyslala záchranka na místo velkokapacitní sanitu Atego. Zdravotníci nakonec ošetřili pět zraněných.

Hasiči požár dostali pod kontrolu po necelé půlhodině. Kromě čtyř desítek lidí zachránili i čtyři psy, pro které si přijela veterinární záchranka Pet-medic.

Podle vyšetřovatelů požár vznikl pravděpodobně v důsledku technické závady na elektroinstalaci, řekla ČTK mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchánská.


Video