Porodníci za utrženou hlavičku nemohou

  • 39
Případ loňské smrti novorozené holčičky, které lékaři při porodu utrhli hlavičku, zřejmě policie odloží. Odborníci totiž neshledali v postupu pracovníků Fakultní nemocnice v Olomouci žádné pochybení. Rodina, která na dítě čekala jedenáct let, podala po tragédii trestní oznámení.

"Nikoho jsme neobvinili. Ve znaleckém posudku, který jsem obdržel v pondělí, znalci neshledali žádné pochybení ze strany personálu nemocnice. Nemohu ale nyní říct, zda bude případ odložen. Policejní rada, který je oprávněn vyhotovit dané rozhodnutí, je nemocný," informoval státní zástupce Martin Schmidt.

Ten ale předpokládá, že vzhledem ke všem posudkům a celkovému prošetřování případu tomu tak bude.

"Byli jsme přesvědčeni o nevině onoho lékaře. Veškeré závěry jsme však ponechali na vyšetřovací komisi, v níž nebyli žádní naši odborníci," podotkl tiskový mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Stanislav Kopečný.

Dodal, že tragická událost byla opravdu ojedinělá. Při vytahování plodu z dělohy se loni v září dítěti utrhla hlavička a holčička okamžitě zemřela. - více zde

Rodina poškozené krátce po smutné události podala ve věci trestní oznámení.

"Nevěřím verzi olomouckých lékařů, že šlo o nešťastnou náhodu," řekla tehdy Magda Mirgová, matka mladé ženy z Přerova. Pro celou rodinu se stala tragédie o to horší, že na druhé dítě čekali jedenáct let.

"Do poslední chvíle nebyly žádné komplikace. Ještě těsně před porodem nám dcera volala, že dítě bude mít tři kila čtyřicet a ona i miminko jsou v pořádku. O tom, že holčička zemřela, jsme se dozvěděli až ráno," popsala před časem osudnou noc Mirgová.

Vyjádření rodiny, která má po doručení oznámení právo podat proti němu do tří dnů stížnost, se nepodařilo získat.


Video