Diskuze

Dobíjený mobil podpálil dům v Rakovníku, způsobil milionovou škodu

Škoda za milion korun a dva lidé, kteří potřebovali péči zdravotníků. To je výsledek nedělního požáru rodinného domku v Rakovníku, při kterém začalo hořet od dobíjeného mobilního telefonu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Baterie telefonu,import z Číny.

0 0
možnosti

Četl jsem někde a kdysi, že za škody způsobené výrobkem je odpovědný prodejce (ten to zase to chce po dodavateli, ten po vyrobci atd.). Platí to jěště? Samozřejně pokud byla použita schválená nabíječka.

0 0
možnosti
RR

Rozhodně to nebyl chytrý telefon 8-o:-P;-(

0 0
možnosti
JK

Že by zavolal hasiče sám ? ;-)

1 0
možnosti
MF

To byl určitě iPhone, nebo nějaký podobný nesmysl.

3 2
možnosti
JZ

Nemuselo jít nutně o vadný mobil nebo jeho baterii. Chyba mohla nastat i u nějakého levného čínského adaptéru.

0 0
možnosti

V podstatě se to může stát kdykoli a u sebeznačkovějšího telefonu i nabíječky. Stačí poškozený kablík, závada takřka libovolné halířové součástky v nabíječce..

V návodu by jste se jistě dočetli, že mobil nemáte nabíjet na hořlavé podložce, natož potom v posteli.

Sebelepší pojistky či jističe Vám nepomohou ....

2 0
možnosti
RR

Kostková...ještě aby jste uvedla značku telefonu!!! Potom už by jste měla na krku mezinárodní žalobu na poškození obchodního jména a práv. Každý, i neelektrikář si přece uvědomuje, že příčina mohla být daleko jiná (přetížení sítě spotřebiči v domě, zkrat, přehrátí adaptéru poblíž hořlavého materiálu - postel apod.)

0 0
možnosti
JM

J12i81ř32í 40M43a71c87e74k

23. 9. 2013 13:31

Hasiči umějí určit ohnisko poměrně přesně. A že by od přetížené sítě začal hořet mobil?

0 0
možnosti
JB

Taky se nám stalo. Mezi kabelem a mobilem po cca hodině nabíjení zajiskřilo a začalo pomalu hořet. Telefon, kabel a prostěradlo - vše se vyhodilo. Ještě, že u toho byl syn!

0 0
možnosti
MZ

Značka? Originální nabiječka a baterka? ...

0 0
možnosti
PV

měli napsat značku, aby si člověk dal pozor :-)

0 0
možnosti
LM

nevím, jestli je to úplně směroplatné – mohlo to být klidně nekvalitní (neoriginální?) baterií, už jsem viděl i úplně šílené nabíječky...

1 0
možnosti
PN

Lidi daleko víc riskují postavením varné konvice na "základnu" i když jí zrovna nepoužívají. Několik požárů ročně je jen díky konvicím. To samé průtokové ohřívače, když se podělá čidlo na teplotu vody a ohřívač hřeje a hřeje. Nejdřív je z něj parní stroj a pak blafne a je po srandě. Z rozdílem že ohřívač si hůř vyndavá ze zásuvky je li zabudován to linky....

0 0
možnosti
RK

Průtokový ohřívač je vybavený bimetalem. Ten se jen tak nepodělá. A když, tak už z principu nemůže přístroj dál fungovat.

1 0
možnosti
BJ

Bud tri mesice ve vyzkumnem ustavu a utracene desitky, mozna stovky tisic nebo se zeptaji majitelky, co mela za telefon :o)

2 1
možnosti
RK

Říct může co chce. Dneska když je většina telefonů nabíjena pře USB je nabíječka univerzální a vůbec nemusí pocházet ze sady s telefonem.

0 0
možnosti