Policie zatkla kuplíře, jeden utekl

  • 6
Policisté pozatýkali během operace Karneval kuplířský gang. Sedm mužů a tři ženy podle policie dodávali ženy do erotických klubů Octávia, Mephisto a Gabriele na Tachovsku. Přiváželi ženy i ze zahraničí. Jeden z provozovatelů klubu je na útěku.

"Policistům se podařilo zatknout celkem 10 lidí včetně hlavních organizátorů. Je to sedm mužů a tři ženy. Ty však tvořily pouze spodní článek gangu. V nočních klubech pracovaly jako barmanky a je zadokumentován i jejich podíl na trestné činnosti," sdělila iDNES mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová.

Všech 10 lidí policie obvinila z účasti na zločinném spolčení, kuplířství, obchodování s lidmi za účelem pohlavního styku, nedovoleného ozbrojování a ohrožování výchovy mládeže. Ve dvou případech totiž v klubech pracovaly i dívky mladší 18 let.

Soudce tachovského soudu na všechny obviněné muže uvalil vazbu. Hrozí jim až 10 let vězení.

Na akci se podle Kosinové podílelo 120 policistů z různých útvarů. Ti provedli celkem devět domovních prohlídek, při kterých kromě důkazů našli i jednu nelegálně drženou zbraň. - více o zásahu zde

Někteří z obviněných už jsou stíháni za podobné skutky od roku 2000.

Jeden z provozovatelů klubu je na útěku. Policie pátrá po 40letém Václavu Martínkovi, kterému se podařilo uprchnout těsně před závěrečnou operací.

Soud na něj vydal příkaz k zatčení a policie ho stíhá jako uprchlého.

Martínek je asi 165 centimetrů vysoký, zavalitější postavy. Je opálený a má vyholenou hlavu. Na temeni má vytetovaného netopýra. Nosí mohutný zlatý řetěz a robustní zlaté prsteny.

Policie pátrá po 40letém Václavu Martínkovi, kterému se podařilo uprchnout těsně před závěrečnou operací. Je asi 165 centimetrů vysoký, zavalitější postavy. Na temeni má vytetovaného netopýra. Nosí mohutný zlatý řetěz a robustní zlaté prsteny.


Video