VIDEO: Policie vtrhla do bytu dealera, který hrozil odběratelům smrtí

  • 6
Jestli mě práskneš, zabiju tě. Podobně podle policie vyhrožoval některým svým odběratelům jednatřicetiletý drogový dealer z Rotavy na Sokolovsku. Nutil je, aby křivě vypovídali na policii či u soudu. V těchto dnech k němu policisté vtrhli do bytu a zadrželi ho. Hrozí mu až deset let za mřížemi.

Podle zjištění policistů muž prodával drogy přibližně dva roky od února 2015. Za tu dobu si přišel zhruba na 110 tisíc, mezi uživatele rozšířil přes 200 gramů pervitinu a menší množství marihuany.

„V průběhu této doby, přesněji koncem října loňského roku, vyhrožoval prostřednictvím sociální sítě jednomu z konzumentů likvidací, pokud o něm bude v souvislosti s distribucí drog hovořit před policií,“ přiblížila sokolovská policejní mluvčí Věra Hnátková.

Letos v březnu pak spolu s o rok mladším kumpánem vyhrožovali jinému dvacetiletému narkomanovi a nutili ho, aby k dřívějším proviněním jednoho z nich křivě vypovídal u okresního soudu. „Ten ze strachu výpověď u soudu skutečně změnil. Jednatřicetiletý muž totiž již v minulosti drogy distribuoval a byl za to i odsouzen,“ doplnila mluvčí.

Před několika dny vtrhli policisté k dealerovi do bytu, kde ho zadrželi. Spolu s kumpánem ho následně obvinili z vydírání a jeho navíc i z výroby a prodeje drog. Podali také návrh na vzetí obou do vazby.

„V sobotu soudce poslal staršího muže do vazby. V případě prokázání viny mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody. Vyšetřování druhého z obviněných, kterému hrozí až osmileté vězení, bude probíhat na svobodě,“ uvedla Hnátková.


Video