Policie: Vychovatelé za smrt učně nemohou

Za smrt 16letého učně, který se loni na jednom z olomouckých internátů udusil v důsledku pití alkoholu, tamní vychovatelé nemohou. Vyšetřovatel případ mladíkova úmrtí odložil. Policisté však pátrají po pachateli, který učni alkohol poskytl. Hrozí mu až rok vězení.

"V případu smrti chlapce bylo vyloučeno cizí zavinění. Případ byl proto odložen. Nebylo prokázáno, že by některý z vychovatelů něco zanedbal," řekla olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

Zodpovědnost za smrt chlapce již dříve odmítlo i vedení Středního odborného učiliště zemědělského v Olomouci.

"Vychovatelka s chlapcem mluvila ještě o půl jedenácté v noci a ráno byl hoch mrtvý. Stalo se to během noci. Práce našich zaměstnanců nebyla zanedbána," řekl už dříve ředitel učiliště Jaroslav Sauer.

Policisté se nyní zaměřili na to, odkud si chlapec alkohol na internát donesl. "Případ se šetří jako trestný čin podávání alkoholu mládeži. Pátráme zatím po neznámém pachateli," dodala mluvčí.

Aleš Klesnil z Dvorců na Bruntálsku se na Středním odborném učilišti zemědělském v Olomouci učil uměleckým kovářem. Vychovatelka ho našla loni v listopadu mrtvého v jeho pokoji, když ho ráno šla probudit. - více zde

S alkoholem měl problémy už dříve, vedení školy ho potrestalo ředitelskou důtkou.


Video