Zavřená stanice metra Anděl (15 .6. 2009)

Zavřená stanice metra Anděl (15 .6. 2009) | foto: Michal Růžička, MF DNES

Policie obvinila z pokusu o vraždu ženu, která skočila s dětmi pod metro

  • 5
Matku, která v polovině června skočila se dvěma malými dětmi pod vlak metra ve stanici Anděl, policie obvinila z dvojnásobného pokusu o vraždu. Hrozí jí až 15 let vězení či výjimečný trest. Zatím je v péči psychiatrů.

Obě dcery ve věku dva měsíce a tři roky vyvázly bez zranění, jejich třicetiletá matka byla převezena s poraněním ledvin do motolské nemocnice.

Podle vyjádření policie přežily žena a dcery pravděpodobně díky rychlé reakci strojvůdce. Souprava totiž začala při vjezdu do stanice troubit a prudce zabrzdila. Zastavila se zhruba ve dvou třetinách délky nástupiště.

Matka se dvěma holčičkami odešla z domova den před incidentem. Manželovi se neozvala od odpoledne a policie po ní začala pátrat.

Po události se spekulovalo o motivech matčina jednání. Nejčastěji se hovořilo o laktační psychóze. Policistům prý již během pátrání lékaři a psychologové naznačili, že chování ženy vykazuje příznaky laktační psychózy.

"Podle znalců byla žena v době neštěstí schopná rozeznávat důsledky svého jednání a byla za ně plně odpovědná," řekla iDNES.cz mluvčí pražské policie Iva Knolová.

,

Video