Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Policie obvinila mladíka, který se násilím dožadoval polibků a sexu

  • 8
Plzeňští policisté zadrželi mladíka, který má zřejmě na svědomí čtyři přepadení žen v posledních dnech. Obvinili ho z pokusu o znásilnění a omezování osobní svobody. Osmnáctiletý muž byl přitom v podmínce za podobné trestné činy.

K prvnímu přepadení došlo minulou středu. Mladík přepadl stejně starou dívku v suterénu domu v Kaznějovské ulici. "Mimo jiné se ji snažil políbit, ale protože se velice intenzivně bránila, nakonec ji pustil a utekl," uvedla mluvčí plzeňské policie Michaela Altmanová.

O tři dny později zaútočil u výtahu na jednatřicetiletou ženu. Polibek požadoval tak vehementně, že žena musela po jeho útoku vyhledat pomoc lékaře.

Třetí, šestadvacetiletou ženu, přepadl o den později před půlnocí v Tachovské ulici. Násilím si chtěl vynutit i pohlavní styk. Ženě hrozil zabitím, ale vytrhla se mu a utekla.

Poslední obětí byla rovněž šestadvacetiletá žena, se kterou nastoupil ráno do výtahu v domě v Manětínské ulici. I ona se nakonec vysmekla a utekla.

Napadené ženy útočníka popsaly a kriminalisté poté hledali pachatele i mezi recidivisty. Tak se dostali až k osmnáctiletému mladíkovi. Ten už si převzal usnesení o trestním stíhání.


Témata: napadení

Video