Dům podnikatele Radovana Krejčíře. (20. června 2005) | foto: Václav Pancer, MF DNES

Policie obvinila Krejčířovu ženu z praní peněz

  • 172
Policie obvinila ženu uprchlého podnikatele Krejčíře z praní špinavých peněz. Za stamiliony z manželovy nelegální činnosti prý přestavěla vilu v Černošicích u Prahy. "Příjmy obviněné jsou v nepoměru s náklady na úpravy domu," sdělila iDNES mluvčí policejního prezidia.

Policie obvinila miliardáře Radovana Krejčíře z milionových podvodů a přípravy vraždy. Během domovní prohlídky jí však zatčený podnikatel utekl. - rekonstrukce útěku zde

Finanční policie se během prověřování podnikatelových aktivit zaměřila i na rozsáhlou černošickou vilu, jejíž hodnota se odhaduje na 400 milionů korun. Dům je zapuštěn do skály a řada místností je v podzemí. V domě je i obří akvárium pro žraloka. - podrobnosti zde

INFOGRAFIKA: KREJČÍŘOVA VILA
kurty, klece pro zvířata, podzemní chodby

Dům zrekonstruovala právě Krejčířova manželka. Podle policie do přestavby investovala manželovy špinavé peníze.

"Žena je podezřelá z trestného činu legalizace výnosů z trestné činnosti. V pátek si převzala usnesení o trestním stíhání, které pokračuje na svobodě," řekla iDNES mluvčí policejního prezidia Blanka Kosinová.

Podle informací ČTK si Krejčířová převzala obvinění na severu Moravy, kde zrovna pobývala.

"Žena je podezřelá, že umožnila manželovi zastřít původ části finančních prostředků, které pocházely z jím spáchané trestné činnosti," podotkla Kosinová.

Podle ní si Krejčířová nemohla na černošickou vilu a její rekonstrukci vydělat. Obvodní státní zastupitelství pro Prahu - západ proto rozhodlo o zajištění veškerého jejího majetku včetně domu v Černošicích.

"V současné době tedy není možné s tímto majetkem nijak manipulovat a v případě prokázání viny může být použit k výkonu trestu propadnutí majetku," dodala Kosinová s tím, že jí hrozí až osmileté vězení a propadnutí majetku.

Po Krejčířovi se ale slehla zem. "Pátrání je stále bezvýsledné," podotkla Kosinová. Výsledky zatím nepřinesl ani speciální policejní tým "lovců lebek". - více zde


Video