Policisté odvážejí k výslechu Otakara T., který je podezřelý z vraždy devítileté Aničky. (24. října 2010)

Policisté odvážejí k výslechu Otakara T., který je podezřelý z vraždy devítileté Aničky. (24. října 2010) | foto: Mediafax - Michal Kalášek

Policie navrhla ukončit stíhání mrtvého Otakara T.

  • 86
Pražská policie zaslala na Městské státní zastupitelství v Praze návrh na zastavení trestního stíhání Otakara T. Muž podezřelý z vraždy devítileté Aničky se oběsil v cele. Nikoho dalšího policie neobvinila.

"Podali jsme návrh na zastavení trestního stíhání obviněného v případu devítileté Aničky," řekla iDNES.cz mluvčí policie Andrea Zoulová.

"Návrh jsme obdrželi kolem poledne. Státní zástupkyně nyní prostuduje obsáhlý spis a rozhodne do dvou týdnů," uvedla mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová.

Podle informací ČTK případ zatím ale odložen nebyl, nicméně v této fázi nebude vyšetřování až do rozhodnutí státního zástupce pokračovat.

Recidivista, kterého policisté obvinili z vraždy a znásilnění devítileté Aničky, se pokusil na 21. března oběsit ve vazební cele pankrácké věznice. Lékařům se pak sice podařilo obnovit jeho životní funkce, ale muž později zemřel ve střešovické nemocnici.

Devítiletá Anička se ztratila loni 13. října cestou ze školy v pražské Troji. Policisté její tělo objevili po pěti měsících. Následně obvinili z její vraždy Otakara T., jehož DNA nalezli kriminalisté na dívčině batohu, který objevili krátce po začátku pátrání.

,

Video