Mladík dokázal během jediného dne ukrást deset kamer. Ilustrační foto

Mladík dokázal během jediného dne ukrást deset kamer. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Policie dopadla mladíka, který v Ostravě kradl bezpečnostní kamery

  • 8
Policie podezírá nezletilého mladíka ze série krádeží průmyslových kamer z obytných domů v Ostravě. Hoch, kterému ještě nebylo osmnáct let, má podle kriminalistů na svědomí krádeže čtrnácti kamer a vloupání do zaparkovaného auta.

Mladík způsobil podle kriminalistů škodu přesahující 124 tisíc korun. Poprvé kradl začátkem ledna.

"Z chodeb domů na ulici U Soudu v Ostravě Porubě odcizil celkem deset domovních kamer. O dva dny později v jednom z domů na ulici Porubská ze společné chodby odcizil jednu průmyslovou kameru a poškodil kameru umístěnou ve výtahu," sdělil mluvčí policie Petr Svoboda.

Stejným způsobem postupoval mladík také v Alžírské ulici. Naposledy vyrazil na lup začátkem února. "Zcizil dvě kamery z chodby domu na Hlavní třídě," dodal mluvčí.

Policisté ho dopadli včera, když rozbil okno zaparkovaného auta a sebral z něj čtečku karet. Pachateli hrozí trest až jeden a půl roku vězení.

Dalšího zloděje dopadli díky videozáznamu

Na krádeže kamer se specializoval i třiadvacetiletý muž, který od listopadu 2007 kradl na Boleslavsku kamery z mýtných bran a další elektronická zařízení. Celkově tak způsobil škodu zhruba 300 tisíc korun.

Čtyři průmyslové kamery podle ostravské policie ukradl i sedmnáctiletý zloděj v obvodu Slezská Ostrava. Mladík kradl loni během listopadu a prosince. Policisté ho dopadli i díky videozáznamu, který pořídila jedna z ukradených kamer.

"Jedna z kamer pachatele zachytila v situaci, jak se do ní zblízka dívá a pak ji pomocí šroubováku sundává ze zdi. Svou tvář na záznamu pak podezřelý na policejní služebně poznal a nezbylo mu nic jiného, než se k činu přiznat," uvedla tehdy mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.


Video