Sedmnáctiletý Viktor Jelínek spáchal podle policie sebevraždu.

Sedmnáctiletý Viktor Jelínek spáchal podle policie sebevraždu.

Pohřešovaný mladík spáchal sebevraždu, potvrdila policie

  • 22
Policie potvrdila, že tělo nalezené v neděli u Hradce Králové patřilo sedmnáctiletému hradeckému studentovi Viktoru Jelínkovi. Vyšetřování podle ní prokázalo, že mladý muž spáchal sebevraždu. Po mladíkovi pátraly celý týden desítky policistů.

"Pitva neprokázala cizí zavinění. Mladík měl na hlavě igelitový pytel, kterým se sám udusil," řekl zástupce ředitele hradecké policie Josef Macháček. Policie navíc objevila u těla mladíka vzkaz, ve kterém napsal, že se pro sebevraždu sám rozhodl, motiv činu ale neuvedl.

Jeho matka Alena Jelínková Hradeckému deníku řekla, že syn neměl k sebevraždě žádný důvod, podle rodiny neměl problémy doma ani ve škole. "Nevěřím tomu, že by si sáhl na život," uvedla matka.

Viktor Jelínek odešel z domova v sobotu 11. listopadu. Když se nevrátil domů a nebral ani mobilní telefon, zjistili jeho rodiče prostřednictvím mobilního operátora, že se chlapcův telefon údajně nachází v hradeckých lesích nedaleko rybníka Výskyt.

Rodina nejprve spolupracovala s hradeckými městskými strážníky, později se do pátrání zapojila i státní policie. Po chlapci opakovaně pátralo na 120 policistů, nasazen byl také vrtulník s termovizí. - více zde

Rodina společně s Viktorovými spolužáky z gymnázia také po Hradci Králové rozmístila plakáty, které vyzývaly k pomoci při pátrání. Tělo chlapce našel v neděli po poledni nedaleko lesního hřbitova v Hradci Králové náhodný kolemjdoucí. - více zde

,

Video