Zloděj měl sebrat milion z bundy přehozené v hospodě přes židli.

Zloděj měl sebrat milion z bundy přehozené v hospodě přes židli. | foto: Martin Stolař, MF DNES

Podnikateli ukradli v hospodě z kapsy milion

  • 36
Příběh jako z filmu se v úterý po poledni odehrál v restauraci v centru Litvínova. Z bundy přehozené přes opěradlo židle tam jednomu z hostů ukradli rovný milion korun. Měl ho v kapse, vůbec mu nevěnoval pozornost a v klidu se bavil.

"Zloděj odcizil milion z náprsní kapsy," sdělila Ludmila Světláková, mostecká policejní mluvčí. "Bližší informace zatím nemůžeme poskytnout," dodala.

Policie bude hledat svědky krádeže, vyslechnout chce co nejvíc lidí, kteří ve chvíli krádeže byli v restauraci. Nevyloučila ale ani verzi, že je krádež vymyšlená.

"Šlo o peníze přímo okradeného. Různá falešná přepadení si většinou vymýšlejí lidé, kteří přijdou třeba o peníze firemní nebo od příbuzných," upozornila Světláková.

Přijít v restauraci o milion není nijak běžná věc. Přesto se na Mostecku podobný případ stal i loni. V Lomu na Litvínovsku přišel muž o sumu kolem šesti set tisíc korun. Měl ji v kapse v eurech. Policie pachatele nedopadla.

"Jsou to zcela ojedinělé případy. Větší sumy bývají ukradeny spíše z vozidla, když například někdo jede platit zakázku nebo vyzvedává peníze pro nějaký obchod," řekla policejní mluvčí.

"K takovým krádežím dochází většinou z nepozornosti okradených. Zapomenou třeba zamknout auto, nebo odloží bundu s peněženkou," doplnila.

Policie zaznamenala i případ gangu, který si vytipovával podnikatele při výběrech z bankomatu, a pak je okrádal.

,

Video