Pátrání pokračovalo ještě dopoledne. Hasiči našli tělo až po 13:00. Ilustrační foto

Pátrání pokračovalo ještě dopoledne. Hasiči našli tělo až po 13:00. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Po bruslaři z Prahy zbyly na hladině rybníka jen svršky

Bruslení na slabém ledě skončilo tragicky. Na Staňkovský rybník na Jindřichohradecku vyjel ve čtvrtek dopoledne 40letý muž z Prahy. Z domu, kde byl ubytován, odešel po deváté. Manželka ho začala hledat ještě před polednem. Záchranáři ale objevili už jen díru v ledu.

Manželka nejprve zkoušela mobilní telefon svého muže, ten byl ale nedostupný. Vydala se ho proto hledat a na hrázi Staňkovského rybníka narazila na jeho zaparkované auto.

"Při další prohlídce ledové plochy, v místech zvaných ´Na Imce´, objevila propadlé místo, kde na hladině plavaly části oděvu," řekl mluvčí jihočeské policie Jaroslav Beran.

Pátrání začalo hodinu po poledni, rybník prohledávali hasiči i trojice policejních potápěčů. Ve 20:00 hledání ukončili a pokračovali v pátek dopoledne. Podle ČTK objevili tělo bruslaře po třinácté hodině. Mezitím už se do Staňkovského rybníka propadli další dva lidé, ty ale hasiči dokázali zachránit.


Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio

Omlouváme se všem slušným čtenářům za to, že jsme zrušili diskusi pod článkem kvůli neetickým a urážlivým příspěvkům některých diskutérů.


Témata: bruslení

Video