Pirát s osmi promile řídí vesele dál

  • 71
Milan Čurda ze Stružince na Semilsku – řidič, který minulý týden boural s osmi promile alkoholu v krvi, má stále řidičský průkaz. Na semilskou radnici totiž ještě nedorazilo od zdejší policie hlášení o Čurdově předchozím přestupku, kdy nadýchal "jen" promile čtyři.

Případ se přitom stal před více než měsícem, a navíc – obě instituce sídlí v jednom domě.

"Asi se to zdrželo někde v podatelně," míní Milan Krejza, který má dopravní přestupky na starosti. Ten už prohlásil, že Čurda přijde o řidičský průkaz okamžitě poté, co úřad dostane jeho spis.

Policisté tvrdí, že zápis o přestupku už poslali. "Ukončili jsme to minulý pátek," uvedl vedoucí skupiny dopravních nehod semilské policie Vlastimil Olša. "Přesně třicet dnů po události, což dovoluje zákon. Je ale možné, že spis od nás šel až v pondělí." A tak Čurda stále vyráží na cesty se svým nákladním autem.

"Jsem v klidu. Nikdo mi zatím oficiálně papíry nesebral," říká Čurda, který se živí tím, že sváží fekálním vozem močůvku. "Auto jsem opravil a jezdím s ním. Zrovna dnes jsem se chystal do Lomnice, ale chybí mi vzadu odrazka, a tak by mně mohli policisté dělat problémy," nechal se slyšet ve středu.

Problémy by mu mohli dělat i kvůli tomu, že jezdí bez dokladů. Už od nehody v minulém týdnu je nemůže najít. "Kdyby něco, mohou si ověřit, že je mám," říká Čurda. Prý už se polepšil. "Jezdím střízlivý," dodal.

"Osmipromilovou" nehodu, při které Čurda naboural se svou V3S do sloupu elektrického vedení, stále vyšetřují policisté. Řidič si totiž nenechal vzít krev.

"Zatím sháníme svědky a zjišťujeme, kde a co pil, podle jejich výpovědí musí znalec dovodit, kolik mohl mít v krvi," upřesnil Olša. "To potrvá nejméně dva týdny. Pak teprve spis postoupíme státnímu zastupitelství."

Čtyřicetiletý silniční pirát Čurda, který už jednou kvůli alkoholu o řidičský průkaz přišel, čelí podezření z opilství a obecného ohrožení.


Video