Policie pátrá po uprchlém vězni Jakubovi Horkém

Policie pátrá po uprchlém vězni Jakubovi Horkém | foto: Policie České republiky – KŘP Praha

Vězeň při práci na dálnici D10 utekl. Policisté po něm už čtyři dny pátrají

  • 35
Pražští policisté od úterý pátrají po uprchlém vězni Jakubovi Horkém. Šestadvacetiletý muž utekl, když byl na nestřeženém pracovišti na dálnici D10. Nyní se policisté obracejí na veřejnost o pomoc.

„Hledaný šestadvacetiletý muž byl zařazen na nestřeženém pracovišti s volným pohybem mimo věznici. Naposledy byl spatřen v úterý 21. března 2017 kolem 15. hodiny na čtyřiapůltém kilometru silnice D10 ve směru na Mladou Boleslav,“ uvedla krajská policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Muž měl v době útěku na sobě montérkové kalhoty oranžové barvy, černou bundu a reflexní vestu. Hledaný měří kolem 180 centimetrů, má hnědé vlasy a hnědé oči. Podle informací policie není nebezpečný a není ozbrojen.

Jakoukoliv informaci o uprchlém vězni přijmou policisté na lince 158.

Hledaný byl odsouzen za nezávažnou činnost, byl ve věznici typu B, tedy s dozorem.

„Nebudu se vyjadřovat konkrétně k tomuto odsouzenému, to nemohu, ale obecně vězni, pokud jsou k tomu vybráni, se pohybují na pracovištích i volným pohybem. Občas se stává, že z pracoviště odejdou. Nejsou nebezpeční a obvykle na útěku nejsou hrozbou,“ řekla iDNES.cz mluvčí Generálního ředitelství vězeňské služby ČR Petra Kučerová.


Video