Na trati mezi Rudolticemi a Třebovicemi vypadl muž z vlaku (23. prosince 2017) | foto: HZS Pardubice

Muž vypadl na Orlickoústecku z vlaku, přišel o obě nohy

  • 221
Na trati mezi Rudolticemi a Třebovicemi odpoledne vypadl muž z vlaku. Podle prvotních informací stál na stupátku a zřítil se do kolejiště, kde mu souprava amputovala nohy. Provoz na koridoru z Čech na Moravu stál, nyní vlaky jezdí po jedné ze dvou traťových kolejí.

Muž spadl do kolejiště z jedoucí soupravy chvilku před patnáctou hodinou.

„Podle prvotních informací, které mám z místa, měl muž stát zvenku vlaku na stupačce. Toho si podle všeho všiml cestující v protijedoucím vlaku jedoucím po sousední koleji,“ sdělil iDNES.cz mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Když se informaci přes dispečink dozvěděl strojvedoucí inkriminované soupravy, okamžitě začal brzdit, muž však mezitím spadl do kolejiště a vážně se zranil.

„Muž utrpěl těžké zranění. Byl napojen na umělou plicní ventilaci a uveden do umělého spánku,“ sdělil mluvčí záchranářů Aleš Malý. Podle něj utrpěl devastující poranění dolních končetin. Na místě byli zdravotníci se sanitkou i letecká služba z Hradce Králové.

„Jestli muž takto naskočil na soupravu už v České Třebové, nebo jak a proč se tam dostal, nyní zjišťují policejní vyšetřovatelé. Provoz na trati byl po dobu zásahu záchranářů a policie přerušen,“ doplnil mluvčí.

Neštěstí se stalo mezi Rudolticemi a Třebovicemi.

Neštěstí se stalo mezi Rudolticemi a Třebovicemi.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

O půl páté se podařilo obnovit provoz na trati alespoň po jedné ze dvou drážních kolejí sníženou rychlostí. Za místem omezení může docházet ke zpoždění vlaků zhruba pět až patnáct minut.

V Pardubicích vlak usmrtil člověka

K něhodě došlo také v Pardubicích, kde v sobotu vlak srazil a zabil muže. Provoz na hlavní trati je ve stanici Pardubice hlavní nádraží přerušen, vyplývá z informací Českých drah a policie. Nehoda se stala kolem 17:00. Dopravní omezení potrvá podle prvních odhadů do 19:00.

„Na místo vyjely dvě posádky,“ řekl ČTK mluvčí záchranné služby Aleš Malý. Zranění byla podle něj tak závažná, že muž nepřežil.

Podle policejní mluvčí Evy Maturové byl muž v kolejišti ještě před mostem u Parama. Zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo sebevraždu, není zatím jasné. Policisté vyslýchají strojvedoucího a další svědky.

,

Video