Fanoušky sledovala i v Olomouci policie. Ilustrační foto

Fanoušky sledovala i v Olomouci policie. Ilustrační foto | foto: Jiří Koťátko, MF DNES

Olomouc se bála zbytečně, bitva mezi fotbalovými fanoušky nebyla

  • 1
Čtyři stovky policistů a pět desítek strážníků, kteří měli v záloze i vodní děla, dohlížely včera v podvečer na příjezd asi tří tisíc fotbalových fanoušků Baníku Ostrava na zápas se Sigmou Olomouc. Černé předpovědi se nevyplnily a policie musela řešit naštěstí jen několik drobnějších přestupků.

Většina baníkovců, z nichž řada byla opilá, přijela na vlakové nádraží do Olomouce před čtvrtou hodinou odpoledne. Za skandování vulgarit se pod dohledem policie přesunula na stadion.

"Jeden fanoušek Sigmy byl zbitý před olomouckou restaurací. Tvrdil, že ho pobili fanoušci Baníku a s podezřením na otřes mozku ho lékaři převezli do nemocnice. Jeden fanoušek skončil na protialkoholní stanici, na stadionu jsme řešili jeden přestupek, kdy byl poškozen reklamní panel, a na zpáteční cestě jedno drobnější výtržnictví," řekl mluvčí olomoucké policie Jiří Brada.

Baníkovci odjeli z Olomouce zvláštním vlakem kolem osmé hodiny večer. "Tentokrát to bylo relativně v klidu," potvrdil i jeden z členů policejního antikonfliktního týmu, který se pohybuje přímo uprostřed fanoušků a jel s nimi vlakem z Ostravy do Olomouce.


Video